hultqvist

Kategori: Tankar

Sluta leta och börja leva

   

  

Fler borde sluta leta och istället börja leva för så länge du fortsätter kommer du aldrig finna den rätta. Det är när vi letar som vi ställer krav och söker efter en person som egentligen inte existerar. Man föreställer sig hur denne person ska se ut och hur denne ska vara och det gör oss blinda. Det ända man ser och tänker på är alla krav man har och uppfyller ingen dessa så blir vi inte intresserade. Men ingen är perfekt, varken utanpå eller inombords och det vet vi alla. Så det jag menar är sänk dina krav och bred ut dina vyer. Inte ska du ta vem som helst men öppna dig för förslag som eventuellt dyker upp och ge det en chans eller kanske två om det så behövs. Men kom först och främst ihåg att kärlek kräver ibland tålamod och en del väntan men det är det värt för kärleken är underbar. Jag kan av egna erfarenheter tala om att jag aldrig någonsin har letat efter kärleken men när jag minst anat det så har den varje gång varit framför mina ögon. Två gånger har jag varit kär och min första kärlek var väldigt speciell som jag evigt kommer vara tacksam för att ha fått uppleva och bära med mig livet ut. Idag är jag lika kär som för ett år sedan i min pojkvän Albin. 

 

Tankar och funderingar kring jul

Varje jul har jag alltid varit så himla glad och positiv till det men med tiden som man har växt upp så har det ändrats lite och det är inte pågrund av min släkt eller mina vänner utan för det finns de som inte har en familj eller några vänner att fira denna dag med. Jag vet att det finns dom som inte har pengar till julklapparna som barnen så gärna vill ha, jag vet att det finns de barn som så gärna vill ha de där coola skorna som alla andra barn i skolan har men föräldrar och släktningar har inte råd. Allt ska vara så glatt och mysigt kring jul men så är det inte för alla och jag önskar verkligen att jag på något vis kunde göra nåt för att alla ska få uppleva detta. 

Högtider som jul kan också vara väldigt sorliga och kännas väldigt tomma när vi har någon i vår närhet som har lämnat oss. För det är ju precis den här dagen som vi alla ska vara samlade och visa våran kärlek för varandra. Men Jag är en av dom som saknar någon detta året och alla år framöver. Min farfar gick bort för snart ett år sen på nyårsafton och det gör verkligen ont i mig när jag tänker på att han inte kommer sitta tillsammans med oss och äta julmat, han kommer inte heller omfamna mig i sina armar och han kommer inte heller sitta med oss när vi alla öppnar våra paket. Men jag hoppas och tror på att farfar finns där bland oss. Så om du precis som jag saknar någon, de kommer finnas där bland oss. De har inte lämnat oss även fast vi inte kan röra, se eller höra dom. 

Nu har jag skrivit av mina kvällstankar och ska försöka sova. Godnatt<3 

 

Vågar du uppfylla dina drömmar?

Att drömma och ha mål i livet är något jag tycker är otroligt viktigt. Det är det som får oss människor drivna till att hela tiden fortsätta kämpa. . Men man kommer aldrig någonsin lyckas om man inte tro på sig själv och det tror jag vi alla är medvetna om. Att tänka negativa tankar som att man aldrig kommer lyckas, att det inte är någon idé för jag är inte tillräckligt bra finns inte på kartan innan man ens har försökt. Men ja, du kommer antagligen misslyckas några gånger men alla lär vi oss av våra misslyckanden. Ingen behöver vara rädd för att misslyckas. Försök byta ut dina tankar till att du kommer lyckas stort! Du kan fantisera, göra collage eller bara sitta för dig själv och dagdrömma. 

Se varje dag som en ny chans att lyckas. Misslyckades du igår kanske du kommer lyckas idag eller imorgon. Men ger inte upp! Jag menar, hur många har fått sina drömmar eller mål uppfyllda under en natt? Juste, ingen! Att uppfylla en dröm kan ta tid och krävs mycket arbete men när vi väl är i mål så är det värt alla gånger vi som vi inte gav upp. Jag vill en dag kunna berätta för folk att jag aldrig gav upp, att jag har misslyckats, att jag har haft motgångar men också medgångar, att det har funnits dagar då jag har varit nära på att ge upp helt och hållet men jag gjorde det aldrig. En dag vill jag kunna säga allt detta. 

"Some people dream of success. 

Other make it happen" 

Om att vara lång och aldrig våga bära de där skorna

Jag har aldrig i mitt liv ägt ett par klackskor, eller jo när jag var mindre men då fick jag väldigt ofta höra att jag redan är lång och behöver inte ha sådana skor eller "jag känner mig som en dvärg nu när jag står bredvid dig". Just dessa kommentarer tror jag inte folk är medvetna om att de faktiskt känns, man tar illa upp och blir osäker i sig själv. Tänk dig själv få höra att du är för kort och borde gå runt i högre skor för du är så liten och måste komma upp lite, same thing. 

Jag har några i min närhet som är långa och vi pratar jämt när nyår eller någon annan högtid närmar sig att man inte vet vilka skor man ska bära för man vill inte bli "för lång". Ballerina skor går inte att bära på vintern, det är för kallt och skulle mest se konstigt ut, conversen hemma är slitna och man känner sig inte så värst uppklädd, det är ju liksom skor som man använder till vardags och stövlarna som ligger i garderoben passar liksom inte ihop med sin outfit, så tillslut få det bli de där conversen iaf för man inte vågar, man vill inte sticka ut och man vill slippa kommentarerna om att man är såååå lång. Och vem är största bovven till detta? Juste du tänkte rätt, media har gett oss bilden att killar ska vara längre än tjejer. Killar ska vara stora och beskyddande för om han mindre funkar inte det. 

Jag har tröttnat på detta och har bestämt mig för att jag ska inhandla mina första klackskor. Men det kommer krävas många timmar mental förberedelse innan jag kliver utanför dörren och visar upp mig för jag vet att folk kommer titta och tänka. Man har liksom lärt sig vad samhället tycker förutom de som redan är långa. De tycker mest man är modig som har mod till att klä på sig de där skorna. Men jag tänker trotsa allt detta och bära upp mitt första par stolt som en tupp. För jag ÄR stolt över att vara lång. Och det tycker jag att du också ska vara! Sätt på dig de där skorna som du så gärna vill ha och sträck på dig och visa dina långa sexiga spindelben.

Tack o hej för mig!

Med dessa shoes on är jag nästan 1.90. För lång? Nej, det finns inget som heter för lång. Det är du som sätter den gränsen, ingen annan. 

 

 

Hur snygg är inte Candice Swanepoel i sina långa ben? Juste! 

10 anledningar till att älska din kropp

Jag tror ni kan hålla med mig när jag säger att vi alla ha dagar då vi känner oss nöjda med oss själva och hur vi ser ut, ja det är okej att vara nöjd över sig själv! Men jag vet också att det finns dagar då man är missnöjd och man önskar man kunde ändra på saker. Och just dom dagarna ska ni tänka lite extra på detta: 

1. Hela du är unik, ingen ha din kropp, personlighet, leende eller kroppsspråk.  

2. Din kropp ställer alltid upp för dig och ger dig hela tiden nya chanser. Även när du inte är så snäll mot den. 

3. Njut över att vara kvinna och få känna dig kvinnlig och sexig! Kvinnor har simultanförmåga och ligger alltid steget före killar i sex appeal. 

4. Är det inte något som stämmer skickar kroppen ut varningsignaler. Rätt coolt endå att ha en personlig varningsklocka inom sig! 

5. Att röra på sig och leva ett hälsosamt liv vet vi nog alla att det bara är bra inför framtiden. 

6. Jag vet att det låter klyschigt men var nöjd över hur du ser ut. En person som utstrålar positiv energi, självsäkerhet och självkänsla är minst lika sexigt som en snygg rumpa! Tro mig inte? Well, fråga så ska du nog få se. 

7. Tro mig, det syns när man behandlar sin kropp väl. Tar du hand om din kropp och belönar den, så kommer den belöna dig. 

8. Tänk så mycket roliga aktiviteter du kan göra med din kropp,  åka skidor, simma, dansa, springa och ha sex. 

9. Nej jag ljuger inte när jag säger att det alltid finns någon som önskar att de var i dina kläder och hade din kropp.

10.  Älska din kropp NU. Jag tror att i framtiden när man har blivit äldre kommer man vara glad att man älskade sin kropp. 

LE SKRATTA OCH NJUT AV LIVET!