hultqvist

Kategori: Tankar

JAG VILL INSPIRERA INTE HETSA

En sak jag vill klargöra för alla er som läser min blogg är att när jag postar träning och kostrelaterade inlägg vill jag inte hetsa er utan inspirera till ett hälsosamt tänk. Men jag kan också förstå att det ger en del av er fel bild. Det gör mig verkligen ledsen om någon utav er känner er hetsade för det är inte meningen. Det jag vill förmedla i min blogg är ett hälsosamt liv, en god balans till träning och kost för enligt mig är det viktigt att ta hand om sig själv. Det kan verkligen underlätta livet och vardagen så mycket. Liksom jag känner att jag har mer ork om jag tränar regelbundet och äter bra mat. Jag mår inte bra av att inte röra på mig eller att inte äta grönsaker till maten men sen hur mycket ni eller dom i min närhet tränar eller äter till frukost/lunch/middag bryr jag mig inte om. Så länge NI och DOM mår bra. Förstår ni vad jag menar?

Jag vill inte pådriva hetsen om dagens skönhetsideal vidare men jag vill om jag kan inspirera andra till att leva ett mer hälsosamt liv för jag tycker det är viktigt. Jag försöker bara inspirera och vill inte alls att någon ska känna sig osäker på sin kropp, att man måste äta si och så eller att man är tvungen att träna fem dar i veckan. Jag vill få er till att utmana er själva, våga följa era drömmar, få en bättre självkänsla och allt där till. Så lova mig i fortsättningen att se mina inlägg om kost eller träning som en inspiration. 

Jag hoppas ni förstår vad jag menar. Ta hand om er, kram.  

Det är viktigt med riktiga vänner

Med tanke på hur mitt liv har sett ut de senaste veckorna så har jag verkligen märkt hur viktigt det är med riktiga vänner. För när jag mår dåligt, känner mig förvirrad och osäker så stänger jag in alla känslor och ljuger om hur jag mår. Jag berättar inte förens jag får nog, förens hinken är full och väller över, det är först då jag öppnar upp mig och berättar. Men under den tiden som jag stänger inne alla mina känslor och tankar för mig själv är jag tystlåten, blir lätt irriterad, och är väldigt tråkig att umgås med. Men det är då som de riktiga vännerna ska veta att man mår dåligt, de går inte på ditt fakade leende. De ställer upp och finns där för dig på riktigt, de skickar inte bara ett sms och hoppas att du snart ska må bättre.

Människor kommer och går hela tiden, så när du mår bättre, ta då en stund och fundera över vilka det var som ringde och peppade dig, vilka du kunde gråta framför, vilka som höll på dina hemligheter, vilka du kunde skratta med, vara ditt barnsliga jag med, och vilka du kunde ha de där djupa diskussionerna med. För de är dom som du aldrig ska låta gå. 

Förhållanden

Jag kommer aldrig förstå de som har en relation där man bestämmer över varandra, liksom begränsar varandra från att göra saker. Jag skulle aldrig säga åt min partner att han inte får göra det ena eller det andra och jag skulle inte heller vilja ha en pojkvän som inte stöttar mina val i livet. För är det något som jag tycker är otroligt viktigt i en relation så är det tillit och att stötta varandra. 

Man är bara ung en gång i livet och därför tycker jag inte att man ska hindra varandra från att göra saker. Vill du resa gjorden runt? Gör det. Vill du flytta till ett annat land en längre period? Gör det. Vill du utbilda dig i en annan stad eller land? Gör det. Va inte rädd, allt löser sig. Liksom jag,  har "planer" på att resa efter gymnasiet. Resa iväg, finna mig själv och vad jag vill göra, knyta nya kontakter och se mig omkring, bara göra det jag vill. Då vill jag självklart ha en pojkvän som är positivt till detta och stöttar mig. Inte vill jag att han ska tvinga mig att stanna kvar här hemma bara för att vi är i ett förhållande och inte kommer se varandra på ett tag. Men så är det tyvärr i vissa förhållanden och jag lider verkligen med dom som har det så. Jag menar, det kommer komma en tid då du och din partner kan vara tillsammans varje dag. Funkar det så är det nog meningen att det ska bli ni två men om känslor och annat avtar så är det nog tänkt att någon annan ska hålla om dig och kyssa dina läppar.  

Enligt mig själv har jag som flickvän en viktigt uppgift och det är att stötta min partner i alla val. Jag ska finnas där vid hans sida och stötta hans mål och drömmar. Eftersom min pojkvän älskar mig så vill ju han att jag ska vara vid hans sida när allt går i uppfyllelse.

Det jag menar är,  ett förhållande kommer aldrig vara bra om man inte har tillit till varandra eller stöttar varandras val.  Släpp loss, om du verkligen älskar den du är tillsammans med börja visa det då. Och gör inte det genom att hindra din partner från att göra saker, gör det genom att stötta och finnas där.

Vad jag vill göra efter studenten

Oroa er inte jag har ingen feber eller blivit knäpp i skallen, jag väl medveten om att jag tar studenten om två år. Det skulle vara ganska hemskt om jag trodde det var nu till sommaren, vilken besvikelse! Men jag menar det börjar närma sig. Två år är inte så länge och tiden går faktiskt ganska fort. I alla fall om jag tänker tillbaka på när jag började årskurs sex. Vart tog dom fyra åren vägen!? Jag har ingen aning, de var över lika fort som en vindpust. Därför tänkte jag att det kunde vara kul att skriva ner redan nu om vad jag vill göra. Vem vet, kanske har jag ändrat mig helt till den dagen eller så står jag fast vid mina mål, drömmar och tankar jag har nu. 

Alright, så 2017 är det storslagna året,  året då jag tar studenten. Det är året då jag blir fri, fri till att göra vad fan jag vill när jag vill,  precis som en jävla fågel (ursäkta mitt språk men jag blir bara så jävla glad när jag tänker på det!!) Just nu försöker jag bara leva i nuet och ta varje dag som det kommer, det känns som det är väldigt viktigt när plugget och mycket annat pressar från ovan. Så exakt vad jag ska göra och i vilken ordning är jag inte alls säker på, det är det för tidigt att ens tänka på och det vet jag säkert mer när tiden är inne. Men en sak är jag däremot säker på och det är att utnyttja min tid till max, använda all min tid till rätt saker. Många tänker nog tanken att dra till exotiskt ställe och supa dag som natt, liksom ta vara på tiden som man är ung och inte blir bakis på bara ett glas vin. Men det är inte riktigt min grej, ta det inte fel jag gillar att festa, dansa tills fötterna värker, umgås och ha kul med både människor som jag känner och med människor jag nyss träffat. Men att leva som typ i tv programmet Geordie Shore skulle inte vara min grej. Inte alls faktiskt. 

Tanken har slagit mig att det skulle vara trevligt att prova på att jobba som Aupair i något häftigt land. Kanske USA eller i Dubai där bland annat bloggaren Hanna friberg nyss har arbetat som aupair för en familj. Wow, säger jag bara efter att ha sätt alla hennes bilder! Dubai måste jag besöka någon gång i mitt liv. Men jag är lite kluven till aupair arbetet, ena delen av mig säger att det kan vara oehört kul, lärorikt och ett fantastiskt minne livet ut och den andra delen av mig skriker nej, liksom åka till ett helt främmande land för att spendera min tid på att ta hand om rika familjers barn? Njaa..jag vet inte..det låter inte lika lockande då. Jag vill ju upptäcka världen!  

En annan tanke som jag också har är att faktiskt ta steget och flytta till ett annat land en längre tid, typ Australien. Det har faktiskt slagit mig väldigt, väldigt många gånger. Ibland kan jag bara ligga och dagdrömma om hur det skulle vara, hur mycket jag skulle lära mig, hur många nya kontakter jag skulle knyta och hur mycket jag skulle växa som person. En otrolig upplevelse tror jag det hade varit! Nu är jag ingen spådam så jag vet inte hur min relationstatus ser ut om men om det skulle vara så att jag fortfarande befinner mig i ett förhållande skulle det inte få hindra mig. Bara för man har en flick eller pojkvän tycker jag inte man ska vara rädd för att ta det steget. Det kommer komma en tid då ni kommer vara tillsammans föralltid och för mig är det en väldigt viktigt att man peppar och stötta varandra till att göra saker i livet. Dessutom blir det lite utav en prövning, klarar man att vara ifrån varandra trots att saknaden är stor, ja då är det antagligen rätt men gör man inte det och både, känslor och saknad avtar så är det nog inte meningen att det ska vara ni. Men det är så jag resonerar.

Jag tillhör även den procenten i statistisken som inte vill plugga direkt efter studenten. Jag gillar skolan på sätt och vis,  det är kul när man lär sig saker som man har användning och att lära känna nya människor. Men jag tror eller snarare vet jag kommer vara alldeles för trött för att plugga efter studenten. Liksom min pluggmotivation börjar svajja redan nu så att plugga direkt efter är inget jag dras till. Jag tror det kan vara viktigt att ta en paus, liksom 13 år i skolan, man kan vara värd det.

Men för att få ihop pengar till allt jag vill göra kräver förstås ett arbete. Pengar kommer ju inte bara sådär, tyvärr. Så att ta ett jobb på typ Maxi, en klädbutik eller något annat ställe skulle kunna vara lösningen på det problemet. Att jobba i en annan stad skulle vara kul, men det kostar ju att ha ett boende så det blir nog att bo hemma när jag försöker samla ihop pengar. Att flytta till stockholm eller göteborg får jag göra när jag har utnyttjat min tid till fullo och är redo för att inta skolbänken en sista gång i mitt liv. 

Men jag antar att den "riktiga" pausen kommer när jag är färdig med min utbildning, tjänar mina egna pengar, flyttat bort från Kalmar till en stad jag trivs såååå mycket bättre i typ Göteborg eller Stockholm och har mitt egna lilla kryp in tillsammans med någon jag älskar. Då tror jag finner ett lugn och en ordentlig paus.  

Jag vet inte vad ni tycker om mina tankar och funderingar? Om två år kanske jag skrattar åt det här och undrar vad jag tänkte med. Men just nu går mina tankar åt detta hållet och jag längtar verkligen efter att få se hur det bli. Livet har så mycket att erbjuda, jag älskar det! Jag älskar livet! 

Farfar är det du?

Många gånger undrar jag om du tittar ner på mig och är stolt över mig, om du är stolt över vad jag har åstadkommit under mina 17 år på jorden. Ifall du stöttar mina val jag har tagit, du som är så klok. Finns du runt omkring mig utan att jag kan se dig? Är det du som styr min magkänsla? Är det du som gör att jag har växt som person och vågar mer? Är det du som visar mig vägen i livet? Är det du som har skyddat mig när jag har varit nära på att råka illa ut? Många gånger ställer jag mig dom frågorna men jag får aldrig något svar.

Du är den som vet allting om mig, det vet jag och det kan ingen säga något om, även fast jag har förändrats ganska mycket, från åren jag var fem till nu. Du kan mig in och utantill, du vet vad som gör mig glad, du vet vad som irriterar mig, du vet vad som sårar mig och du vet de rätta orden när ingen annan vet. 

Jag fantiserar ofta om saker vi aldrig hann göra, om du hade lyckats lära mig köra bil precis som du lärde mamma, hur du skulle titta på mig när jag fyller 18 och säga något i stil med " farfars flicka har blivit så stor jag minns..." och hur jag skulle springa fram och krama om dig och farmor när jag är världens lyckligaste och tar studenten. 

När livet är tufft men också när det känns oehört bra (som idag) så är det dig jag tänker på. Då ler jag lite mer, då skrattar jag lite mer, då är jag lite mer tacksam och ännu mer lycklig, det ger mig liksom en känsla av att jag lever för dig med. 

Vad du som vän kan göra

 

När en nära vän befinner sig i en jobbig period i livet har man som vän en väldigt viktig uppgift. De finns dom som tycker att man inte kan göra så pass mycket men det kan man.  

* Det är en stor skilland på att finnas i omgivningen och verkligen FINNAS där. Släng iväg ett sms eller ett samtal, kanske kommer han/hon inte svara men du har visat att du bryr dig. 

* Vi alla hatar att sova själva när vi är ledsna, ta med det viktigaste och sätt dig på cykeln/i bilen/ på bussen och sov över hos din vän!

* Kramar kostar ingenting och vi alla mår så himla mycket bättre när vi får en kram! Det är gratis och så himla härligt! 

* Hitta på saker, beror helt på situationen men vi kan inte ligga hemma i flera veckor. Gå på bio, gå ut o käka, dra ut på en promenad ute i vårsolen?

* Överraska med en bukettblommor och en gullig lapp/ ett brev om hur mycket din vän betyder för dig. En riktigt energiboost!

* Ställ inte krav på din vän, vi vet själva hur mycket sämre vi mår när vi får en massa krav över oss. Stötta istället och erbjud dig att hjälpa!