hultqvist

Rädd för att glömma

Ni vet sådana där mickropauser man ibland kan ta mellan allt plugg? En sån där snabb paus när man tar upp mobilen för att kolla notiser från vänner, sociala medier eller bara för att kolla bilderna i din telefon. Well...en sådan paus hade jag idag när jag pluggade och det var då som ett foto av farfar dök upp. Jag började genast tänka på honom, hur han brukade låta i telefonen när jag ringde men minnet svek mig. Allt jag har kvar är känslan som hans fraser kunde ge mig. Jag blir så ledsen av att minnet har svikit mig. Farfar gick bort nyårsafton 2013, det är alltså två år sedan han gick bort. Jag vill att minnet ska vara lika klart som bilderna på min telefon. Jag vill aldrig glömma, jag är rädd för att glömma. Rädd för att kanske en dag också glömma bort känslan jag fick under och efter mina telefonsamtal med honom. Den där glädjen och leendet på läpparna han alltid gav mig. 

Å andra sidan så orkar jag inte alltid att minnas heller. Som när vi för någon helg sedan kollade på gamla filmer, jag, farmor och resten av min familj. Farfar kom i bild och jag fick på två år (730 dagar, 17520 timmar) höra hur hans röst brukade låta. Då vattnades ögonen och jag ville så himla gärna spela in allt han sa till mig bara för att starta det då och då. Men jag vet att det skulle bara förstöra mig ännu mer.

Älskade farfar, jag saknar dig<3

JESPER PT

Klockan kvart i ett hade jag idag ett team pass med Jesper och nio andra klienter. Passet blev precis som jag förväntade mig, TUFFT. Men det som gör det så himla kul när musklerna krampar, att man är en grupp som tränar tillsammans. Att se andra jobba hårt motiverar mig så himla mycket,  då vill man ju inte vara sämre själv. 

Daniel som är min personliga tränare och Jesper som jag träffar på dessa team passen är så himla duktiga och hårda. Båda två ser till att jag verkligen gör allt som de säger och motivera mig till att inte ge upp. Det är det som är så himla bra med dessa killar! Vill även påpeka att de är extremt duktiga på att ge ut övningar anpassade för din kropp och är väldigt kunniga. De har svar på allt. 

Besök deras hemsida HÄR för mer information. Det är verkligen investering i dig själv som din kropp kommer tacka dig för!

Saturday

Lugn lördag idag. Väldigt lugn. Jobbade igår kväll/natt och kom inte hem förens klockan 4 på morgonen. Så en lugn dag är precis vad jag behöver. Jag har i alla fall passat på att bläddra runt bland massa inspiration och här har ni en del av det som inspirera mig just nu. Vet att de har blivit en del sådan här inlägg på senaste men min ögoninflammation gör att jag inte är lust med att ta kort på mig själv. Ska försöka vara lite kreativ och se vad jag kan göra. Ni kanske kan önska inlägg? Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite innan jag somnar.  

Träningsvärk from hell!

Inspiration från min instagram, följ mig gära. "amandahultqvist" heter jag där ! 

Hej onsdag! Som alltid på veckodagarna - mycket att göra. Idag har jag däremot har jag en dag ledigt från allt plugg. Det har nästan blivit lite av en rutin att göra det varje onsdag men gud så skönt det är!

Annars då? Hur mår ni idag? Alltså jag har sån fruktansvärt träningsvärk i mina armar från i söndags. Det vill säga, det är tredje dagen med träningsvärk!! Ni som följer mig på instagram vet att jag var med på Jespers team pass. Denna gången var passet fokus på armarna och det är på fullaste allvar det värsta passet jag har gjort på väldigt länge!! Det krampade och sved i både biceps och triceps (trodde inte ens jag hade några) hahah! Å andra sidan var armpasset väldigt roligt om man bortser från all smärta. Eller jag vet inte...det är hatkärlek. Jag hatar den svidande känslan i musklerna men samtidigt älskar jag det. Träningslivet har blivit en del av mig och jag älskar det! Därför ska jag denna "lediga" dag bege mig till gymmet lite senare. Undviker dock att träna armarna för jag tror dom behöver en dag till att återhämta sig. Sen ska jag försöka få in ett armpass en dag i veckan för mina så kallade arm-muskler måste bli starkare. Puss. 

My weekend to do list

Jag har börjat skriva listor och tycker det fungerar väldigt bra eftersom jag är en icke organiserad person. Så tänkte dela med mig av helgens to do list till er. Kanske blir ni inspirerade till att ta tag i de där mindre roliga sakerna som ibland måste göras. 

Här kommer min helgs to do list. 

#1. Gå till en Optikerbutik och välja ut nya bågar samt solglasögon med styrka. 

Som ni vet har jag fått en allvarlig ögoninflammation så jag får inte ha linser på två månader. Kul! Speciellt när man ska till Thailand om mindre än en månad...Men men, så jag måste skaffa mig ett par nya vanliga bågar och ett par solglasögon med min styrka. Solglasögonen ovan från Dior är rena drömmen!! 

#2 Rensa och städa garderoben

Jag MÅSTE ta tag i min garderob denna helgen och jag MÅSTE göra mig av med saker. Å andra sidan har jag väldigt svårt för det...Man har ju gjort misstaget innan att slänga/skänka saker och så ångrar man sig sedan. Men man köper nytt hela tiden och mycket i min garderob använder jag inte. Ingen struktur i min garderob har jag heller det måste jag också se till att få. 

#3 Inhandla det som behövs till Thailand

Som sagt, jag åker om 28 dagar och jag har inga badkläder eller shorts som jag trivs i (!!) så det måste handlas. Säkert lite andra somriga plagg också som behövs. Nätshopping i helgen med andra ord!

#4 Träna och äta hälsosamt

Jag har verkligen märkt hur bra jag mår utav att träna och äta bra. Undvika socker, dricka nypressad jucie, göra smootihes, näringsrik mat och träna, åhh jag mår så bra utav det!! Ni kanske undrar hur jag tränar nu inför resan? Men jag tränar precis som jag gjort innan, nämligen det som min pt har satt ihop och de passen kör jag 2-3 gånger i veckan. Dock har jag lagt till intervaller och så kan det hända att jag tränar ett danspass eller något annat roligt också som går på mitt gym.

#5 Plugga jurdik och engelska

Ska man utomlands och slippa släpa med sig allt plugg, ja då får man banne mig se till att ligga i!  Ska jag vara ärlig vet jag inte riktigt hur jag ska klara det....jag är nämligen bäst på att stressa upp mig. Men det ska nog gå om jag ser till att planera, ordentligt. Det kommer vara såå värt det när jag ligger där under den varma solen och blickar ut mot det blåa vattnet. (Åhh...vad jag längtar!!)

Dela gärna mer er av era måsten. Kram.