hultqvist

Kategori: Mattips

Proteingröt

Godmorgon kära ni! 

Måndag idag, en rätt jobbig dag för många men jag älskar faktiskt måndagar! Fast det är bara för att jag börjar klocka tio och går hem klockan tolvNu ska jag äta upp min goda proteingröt sedan ska jag gå igenom vad som ska lämnas in den här veckan, trampa bort till skolan, plugga och senare ikväll svettas rejält på gymmet! 

Ha en fin dag fina ni<3 

Annica Englunds proteingröt, recept 

2 dl vatten

I dl havregryn 

mikron två minuter

blanda i proteinpulver

skiva bananer 

och mjölk 

= mumma!

Middagstips

Här hemma har vi middagskasse varje vecka då det är så himla smidigt och man får prova på en hel del nya recept! Som idag, Risotto med kräftsallad och det är helt klart en ny favvorätt hos mig! Jag älskar både kräftor och risotto, allt i ett liksom! 

Allt du behöver: 

1/2 paket gröna ärtor. 

1 liter vatten

1 tärning kyclingbuljong 

2 förpackningar kräftor

1 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

4dl arborioris

1dl grana padanoflarn

25 gram smör

1/2 citron

salt och svartpeppar

150 gram salladsärter

1/2 kruka dill. 

Gör såhär: 

Tina upp ärtorna, koka upp vatten och smulad buljontärningar med lagen från kräftorna och håll den varm. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs pressad vitlök tillsammans med riset utan att det får färg. Rör ner och hälften av den varma buljongen och låt sjuda långsamt utan lock enligt anvisningar på förpackningen. Späd då och då under koktiden med resten av buljonen och rör om. Riset ska bli mjukt och krämigt. Rör sedan ner ärter, ost, smör i riset. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Strimla därefter salladsärter och grovhacka dillen. Sist men inte minst, blanda kräftorna med salladsärter och dill. Servera risotton i djupa tallrikar tillsammans med kräftsalladen (om man vill)