hultqvist

A little Koh lanta guide

Aktiviteter: För er som undrar så befann vi oss på den thailändska ön Koh Lanta. Om ni ska åka dit kan jag varmt rekommendera , 4 islands, Phi Phi Island och Koh rok som är jättefina utflykter! I 4 islands ingår bland annat att simma in i en grotta som leder till en sandstrand och en regnsskog. Det var väldigt coolt (och mörkt haha!) Phi Phi öarna var väldigt vackert och där ingick det bland annat att besöka den berömda stranden Maya bay efter filmen beach. Jag har däremot inte sett filmen, vet ni om den är bra? Phi Phi är förresten rätt ö för dig som är ute efter en mindre lugn semester. Det vill säga, festa! Koh Rok sägs ha den bästa snorklingen och det kan väl min pappa intyga. Han var helt extas när han kom från båten. Jag fick aldrig uppleva snorklingen på den ön för jag hade oturen att få mens på vår sista dag (saaaaad!!) Men jag kan tala om att Koh rok är en ö med Kristallklart vatten och vacker natur. Utöver dessa finns en massa andra aktiviteter såklart, rida elefanter, bada med elefanter, apshower, ormshower, list goes on. Men snälla jag ber dig, stötta inte detta!! Man vet inte hur djuren har det och dessa djur ska leva fritt i min mening och är inte till för att roa oss. Skär i hjärtat när jag tänker på aporna jag såg fastbundna på ett flak och var antagligen påväg till just ett sådant ställe. 

Shopping: Shoppingen i Koh Lanta är i min smak ingen vidare och det finns nästan bara turistshoppar. Det ända som vi kom med hem var två handgjorda hängmattor som en del av pengarna gick till en organisation, det kändes väldigt bra att ta med sig något så fint hem och dessutom bidra till något bra. Annars har vi inte köpt något! Men å andra sidan så åker man väl inte till Thailand för att shoppa? wink

Mat: Maten var mycket bättre i Thailand än vad jag hade förväntat mig! Jag var väldigt positivt överraskad faktiskt och att man lätt blir magsjuk där är skitsnack. De resturanger jag kan rekommendera är Thai cat, Susan hot och papas. Dessa resturanger finner du på Long beach och papas är inne i staden Saladan. Mums för maten på dessa ställen! 

Klitmat: Varmt och skönt dagtid men på kvällarna lite svalare. Vi hade turen att ha sol under hela vår semester! Vill dock poängtera att när vi åkte dit var det 33 grader och när vi åkte hem 35. Thailand blir varmare i mars så jag skulle rekommendera att åka runt januari/februari för den som vill ha behaglig väme. Jag har upplevt 42 grader och det är långt ifrån behagligt! 

Folket: Alla är extremt trevliga och omtänksamma

Sammanfattning: Koh Lanta är rätt ställe att åka till om du är ute efter avkoppling, vacker miljö, god mat och en massa underbara människor! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas