hultqvist

Nyttiga och nötfria chokladbollar

Hej finisar! Igår bakade jag "nyttiga", glutenfria och nötfria chokladbollar och WOW vad goda dom blev. Smakar nästan som vanliga traditionella chokladbollar och hör och häpna, de gick hem hos hela familjen! Varning för att de är farligt goda, jag skulle vilja dra i mig allihop på en gång. Nedan kommer receptet. 

5 dl glutenfria havregyn

1.5 dl kokosolja

20 dadlar

4 msk kakao

en nypa havssalt

2 msk kaffe (4 msk för kaffeälskaren)

2 msk honung

kokosflingor eller pärlsocker att rulla i. 

Mixa allt i en matberedare. Därefter sätt in smeten i kylen ca 10 min innan de rullas. Ställ sen in chokladbollarna i kylen i ca 30 min innan servering. För att de ska hålla bättre kan du sedan förvara dom i frysen. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas