hultqvist

Vad jag vill göra efter studenten

Oroa er inte jag har ingen feber eller blivit knäpp i skallen, jag väl medveten om att jag tar studenten om två år. Det skulle vara ganska hemskt om jag trodde det var nu till sommaren, vilken besvikelse! Men jag menar det börjar närma sig. Två år är inte så länge och tiden går faktiskt ganska fort. I alla fall om jag tänker tillbaka på när jag började årskurs sex. Vart tog dom fyra åren vägen!? Jag har ingen aning, de var över lika fort som en vindpust. Därför tänkte jag att det kunde vara kul att skriva ner redan nu om vad jag vill göra. Vem vet, kanske har jag ändrat mig helt till den dagen eller så står jag fast vid mina mål, drömmar och tankar jag har nu. 

Alright, så 2017 är det storslagna året,  året då jag tar studenten. Det är året då jag blir fri, fri till att göra vad fan jag vill när jag vill,  precis som en jävla fågel (ursäkta mitt språk men jag blir bara så jävla glad när jag tänker på det!!) Just nu försöker jag bara leva i nuet och ta varje dag som det kommer, det känns som det är väldigt viktigt när plugget och mycket annat pressar från ovan. Så exakt vad jag ska göra och i vilken ordning är jag inte alls säker på, det är det för tidigt att ens tänka på och det vet jag säkert mer när tiden är inne. Men en sak är jag däremot säker på och det är att utnyttja min tid till max, använda all min tid till rätt saker. Många tänker nog tanken att dra till exotiskt ställe och supa dag som natt, liksom ta vara på tiden som man är ung och inte blir bakis på bara ett glas vin. Men det är inte riktigt min grej, ta det inte fel jag gillar att festa, dansa tills fötterna värker, umgås och ha kul med både människor som jag känner och med människor jag nyss träffat. Men att leva som typ i tv programmet Geordie Shore skulle inte vara min grej. Inte alls faktiskt. 

Tanken har slagit mig att det skulle vara trevligt att prova på att jobba som Aupair i något häftigt land. Kanske USA eller i Dubai där bland annat bloggaren Hanna friberg nyss har arbetat som aupair för en familj. Wow, säger jag bara efter att ha sätt alla hennes bilder! Dubai måste jag besöka någon gång i mitt liv. Men jag är lite kluven till aupair arbetet, ena delen av mig säger att det kan vara oehört kul, lärorikt och ett fantastiskt minne livet ut och den andra delen av mig skriker nej, liksom åka till ett helt främmande land för att spendera min tid på att ta hand om rika familjers barn? Njaa..jag vet inte..det låter inte lika lockande då. Jag vill ju upptäcka världen!  

En annan tanke som jag också har är att faktiskt ta steget och flytta till ett annat land en längre tid, typ Australien. Det har faktiskt slagit mig väldigt, väldigt många gånger. Ibland kan jag bara ligga och dagdrömma om hur det skulle vara, hur mycket jag skulle lära mig, hur många nya kontakter jag skulle knyta och hur mycket jag skulle växa som person. En otrolig upplevelse tror jag det hade varit! Nu är jag ingen spådam så jag vet inte hur min relationstatus ser ut om men om det skulle vara så att jag fortfarande befinner mig i ett förhållande skulle det inte få hindra mig. Bara för man har en flick eller pojkvän tycker jag inte man ska vara rädd för att ta det steget. Det kommer komma en tid då ni kommer vara tillsammans föralltid och för mig är det en väldigt viktigt att man peppar och stötta varandra till att göra saker i livet. Dessutom blir det lite utav en prövning, klarar man att vara ifrån varandra trots att saknaden är stor, ja då är det antagligen rätt men gör man inte det och både, känslor och saknad avtar så är det nog inte meningen att det ska vara ni. Men det är så jag resonerar.

Jag tillhör även den procenten i statistisken som inte vill plugga direkt efter studenten. Jag gillar skolan på sätt och vis,  det är kul när man lär sig saker som man har användning och att lära känna nya människor. Men jag tror eller snarare vet jag kommer vara alldeles för trött för att plugga efter studenten. Liksom min pluggmotivation börjar svajja redan nu så att plugga direkt efter är inget jag dras till. Jag tror det kan vara viktigt att ta en paus, liksom 13 år i skolan, man kan vara värd det.

Men för att få ihop pengar till allt jag vill göra kräver förstås ett arbete. Pengar kommer ju inte bara sådär, tyvärr. Så att ta ett jobb på typ Maxi, en klädbutik eller något annat ställe skulle kunna vara lösningen på det problemet. Att jobba i en annan stad skulle vara kul, men det kostar ju att ha ett boende så det blir nog att bo hemma när jag försöker samla ihop pengar. Att flytta till stockholm eller göteborg får jag göra när jag har utnyttjat min tid till fullo och är redo för att inta skolbänken en sista gång i mitt liv. 

Men jag antar att den "riktiga" pausen kommer när jag är färdig med min utbildning, tjänar mina egna pengar, flyttat bort från Kalmar till en stad jag trivs såååå mycket bättre i typ Göteborg eller Stockholm och har mitt egna lilla kryp in tillsammans med någon jag älskar. Då tror jag finner ett lugn och en ordentlig paus.  

Jag vet inte vad ni tycker om mina tankar och funderingar? Om två år kanske jag skrattar åt det här och undrar vad jag tänkte med. Men just nu går mina tankar åt detta hållet och jag längtar verkligen efter att få se hur det bli. Livet har så mycket att erbjuda, jag älskar det! Jag älskar livet! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas