hultqvist

Detox 30 dagar senare

Jag lovade att berätta för er vad jag tyckte och om jag har märkt någon skillnad under/efter min detox-kur så tänkte smida ihop ett inlägg om det nu. 

Vad är detox?

Detox betyder avgiftning och det innebär att kroppen under en viss tid (oftast mellan två till fyra veckor) renas från gifter och slaggprodukter. Dessa gifter och slaggprodukter  kommer bland annat från maten vi stoppar i oss och från det "yttre" runt omkring oss, tex från avgaser, utsläpp eller cigarettrök. Kroppen är dock väldigt bra på att rena sig själv men blir det för mycket av dessa ämnen kan kroppen behöva en hjälp på vägen och då kan man alltså ta hjälp av detox. Det finns flera olika metoder på hur man kan rena sin kropp men de flesta metoder innebär att man tar ett särskilt medel som rensar kroppen, antigen i form av tabletter, te eller pulver som blandas med vätska. 

Det är viktigt att veta att Detox i första hand inte är någon metod för att gå ner i vikt men en del märker en viktminskning efter att ha provat på detox. Den största faktorn på detta är att man äter en välbalanserad och väldigt hälsosam kost (frukt, grönskaer, kött osv). Man utesluter all dålig mat för kroppen och dricker väldigt mycket vatten. Självklart är det bra med en viktminskning för den som behöver gå ner i vikt men detox är egentligen inte fokuserat på att få folk att bli smalare kring midjan.  Detox är till för att stärka immunförsvaret, bli piggare och få mer ork. 

Fördelar med detox

* Man blir piggare när dessa onda ämnen lämnar kroppen.

* Viktminskning, För den som behöver gå ner i vikt är detta väldigt bra.  

* Man känner sig mycket friskare, Under en detox-kur äter man väldigt mycket frukt och grönsaker som innehåller mycket vitaminer som stärker immunförsvaret. 

* En lite gladare och nöjdare mage, Efter en detox-kur behöver du inte längre leva med en uppsvälld och gasig mage. 

* Din sömn blir bättre 

*Slätare och friskare hy, Utrensning av slagg hjälper cellerna i huden att förnya sig och får mer lyster. 

* Ditt hår förbättras, Det kan upplevas glansigare och friskare efter en detox-kur. 

* Färre celluiter, En detox-kur och lite motion så upplever många att celluiterna minskar. 

* Bättre matvanor, eftersom man under en tid lever äter väldigt sunt så kan detta förbättra de dåliga matvanorna man hade innan. 

* Ett långt liv, japp! En livsstil där bra mat och motion är inkluderat sägs göra att man lever längre. 

Tecken på att man behöver genomgå en detox-kur. 

* Har ofta huvudvärk

* Känner sig ofta trött

* Är ofta förkyld 

* Har en minskad sexlust

* Har dålig andedräkt

* Är ofta uppsvälld

* Äter ofta fryst mat eller färdigmat

* Använder tobak regelbundet

* Dricker ofta alkohol

* Äter ofta socker i form av godis och bakverk. 

* Arbetar stillastående

* Rör sällan på sig

* Äter mycket mediciner, tex värktabletter

* Använder dator och mobil mycket ofta

* Bajsar mindre än två gånger om dagen

Stämde fler än tre punkter  in på dig kan detox vara något för dig! Bläddra ner så berättar jag mer om min detox. 

Vilken metod använde jag mig av?

 Jag renade min kropp med hjälp av tabletter och företaget som ligger bakom dom tabletterna är "renew lifes". Det är ett amerikanst företag med en bra utbildning kring kroppens matsmältning, avgiftning och rening. Ni kan läsa mer om Renew lifes HÄR . 

Jag måste vara ärlig och säga att mina förväntningar var höga när jag skulle påbörja min kur eftersom det har varit/är mycket snack om att det är bra osv! Dessutom står det på förpackningen att just den metoden jag använder mig utav har blivit utsett till "årets detox produkt" åtta år i rad. Så mina förväntningar var rätt höga men samtidigt visste jag att jag tar väldigt bra hand om min kropp, regelbunden träning och en varierad bra kost så att mina resultat inte skulle vara superstora var jag förberedd på. Men därför startade jag inte heller kuren förens efter jul och nyår. Det är då som man äter/dricker som mest, allt möjligt. Dessutom är det en kul start på ett helt nytt år att rena kroppen.

Min dosering under dessa 30 dagar var två tabletter på morgonen innan frukost och två tabletter innan jag släckte lampan för att sova. Hur smakar dom undrar ni säkert? Det är ju som sagt olika örter i dessa tabletter så de smakar inte direkt godis. Men smaken försvann ganska fort och efter ett tag var man liksom van vid det. Lägg på tungan och skölj ner med vatten så var det över ganska fort, haha. 

Fungerade det bra? Några synliga resultat. 

De flesta utav er tror säkert att jag har vägde mig innan jag började kuren men nej det gjorde jag inte. Jag väger mig aldrig och tycker att vågen är så hiiimla onödig om man inte är överviktig eller underviktig och måste gå ner/upp i vikt. Behöver man inget av det så kan man kasta vågen genom fönstret (se bara till så ingen blir skadad!) Skämt o sido, nej jag har inte påbörjat kuren för att gå ner i vikt och därför har jag ingen aning om någon viktminskning. Däremot så har jag under en tid lidit utav uppsvälld mage. Mina tankar har gått fram och tillbaka om att jag kanske är känslig för mjölkprodukter men samtidigt känns det inte så troligt eftersom ingen i min släkt är allergisk mot mjölk. Därför bestämde jag mig för att prova på detox, det kunde kanske hjälpa mig! Sömnsvårigheter och ofta trött är också några problem som jag ville få bukt med och det fick jag!

Det tog mig ca en - två veckor innan jag upptäckte några resultat. Jag fick lättare för att somna, min mage var inte längre uppsvälld och jag kände mig piggare. Känner man sig pigg så blir man också så himla mycket gladare och då blir vardagen också roligare. 

Jag tycker att detox verkligen är värt att testa. Det hjälpte mig att få bukt på mina problem och då kan det nog hjälpa dig med! Gå till närmsta hälsobutik och be dom hjälpa dig, jag rekommendera tabletterna som jag har använt mig utav. (bild ovan i mitten, från renew lifes")  Men kom ihåg, även fast du får hjälp av tabletter eller någon annan metod så är kosten fortfarande viktig. Googla runt så får du en massa bra tips att tänka på under kuren. 

Har du någon fråga? Kommentera så ska jag försöka besvara! 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas