hultqvist

Att förlora någon

Jag brukar alltid tänka att saker sker av en anledning. Saker och ting blir som det blir för att man antigen ska lära sig av det eller komma nämre någonting bättre. Men en sak som jag aldrig kommer förstå är när farfar gick bort.  

Den 8e mars 1998 tidigt på morgonen kom en tjej till världen. Den tjejen det var jag. Sen den dagen har min farfar alltid funnits där för mig. Han har hållt mig i handen, han har burit på mig i sin famn, han har tröstat mig när jag har varit rädd, han har torkat mina tårar när jag har varit ledsen och han har läst godnatt sagor (favoriten var kossan mu). Men åren gick och jag den lilla tjejen blev äldre, farfar höll mig inte längre i handen, han bar aldrig omkring på mig och han läste inte längre godnatt sagor. Men en sak slutade han aldrig med, att finnas där när jag behövde honom.

Farfar lärde mig väldigt mycket, många saker som jag inte ens tror att han vet om, att aldrig ge upp, för det gjorde han aldrig. För ca 30-40 år sedan var min farfar med om en bilolycka.Förlamad i armen var bara en av alla skador, och sen dess gick han på väldigt starka mediciner och levt med konstant värk dygnet runt. Men gav han upp? Nej aldrig. Han klagade sällan på sin värk men när han gjorde så var det hemskt att vara maktlös. Att inte kunna göra någonting, det spelade ingen roll vad jag sa, värken skulle aldrig försvinna ändå. Att se en sådan fin männsika lida är hemskt. För fin människa det var han. Han brydde sig om alla, han dömde aldrig människor, han ställde alltid upp, han var generös, han var omtänksam och ville alltid alla väl. Fler som farfar så hade denna planeten varit en bättre plats.

Men före exakt åtta månader sedan, den 31a december, en dag jag inte vill minnas. Hade jag mina sista timmar, minuter och sekunder tillsammans med min farfar. Kunde jag prata med honom? Nej, kunde han se mig? Nej. Jag hoppas bara att han kände min närvaro, att han såg på något sätt hur mycket jag grät och när jag sprang ut i korridoren och skrek. Skrik som talade för panik och rädsla.

****

För att svsluta detta inlägget ganska fort då jag inte längre kan se tangenterna. Vill jag bara säga till alla er där ute, ta ingen för givet, om det så är en flick/pojk-vän, en bästa kompis eller släkting. För du vet aldrig när sista dan är slagen. Visa din kärlek och din uppskattning, du kommer inte ångra dig. 

 

// flickan som stolt bär på efternamnet hultqvist.

 

Ett av alla tusen minnen tillsammans med min fina farfar. Norge 2013. 

Tack för allt farfar

 

   

 

 

 

 

 

 

 

My weekend

Då var det söndag igen, har ni haft en bra helg? 

Jag har haft en väldigt bra helg hemma hos Albin. Vi började helgen med ett jobbigt biceps-pass, sen slocknade vi rätt ridigt och vaknade upp till en lördag bestående av shopping och god mat på stars and stripse och idag har vi hängt i ishallen och kollat på när min lillebror spelade sin första match för denna säsongen. En fullspäckad helg helt enkelt! 

Nu sitter jag i sängen i väntan på mat, under tiden hade jag tänkt att plugga lite. Sen lite senare kommer Rebecka hit för tjejsnack.

 

 

Älskar dig<3

 

 

 

 

Saturday

Bild från Rhodos. 

Godmorgon, hur mår ni? jag mår bara bra, la mig väldigt tidigt igår och tog en lång sovmorgon, så nu är jag pigg och gla!

Jag befinner mig hemma hos Albin och vi sitter just nu och kollar på idol.Men inte länge till, vi ska gå ut en runda med mini och sen göra oss iordning. Vifunderar på att dra in till Kalmar en sväng, besöka modehuset eller gå ut och käka lite senare. 

Vi hörs lite senare<3 

  

Todays Simpel

Dagens simpla, 

Jeans: JC, Linne: Vila, Väska Cityväskan och skitiga converse som skriker på mig "amanda jag är för gammal köp nyaaa" kmr från stadium?

 

Träningsformer

Som många av er säkert inte vet har jag så länge jag kan minnas alltid hållt på med någon typ av sport. Ridit, simmat, spelat fotboll och dansat men för tillfället håller jag min kropp igång på gymmet. Jag älskar att träna på gym, det är en rolig träningsform enligt mig men som tidigare dansare saknar jag min dans. Dans kan jag varmt rekommendera för er som inte är intresserade av att träna på gym. Jag har näst intill dansat eller provat på allt, MTV style (ni hör på namnet hur kul det är!), Ragga, Jazz, Hiphop/Street, Disco och Jumpstyle. Men anledningen till att jag slutade dansa var pga att jag ville prova på något nytt, jag tror på en varierad träningsform. Det är lätt att man annars tröttnar. Med gymmet kan jag variera min träning väldigt mycket, man kan styra sin egna träning och man kan gå på massa olika roliga pass.

 

Och när vi ändå pratar om pass så finns det ett pass på mitt gym som jag så gärna vill prova på men är näst intill alltid fullt - Cross Cage. Någon av er som har provat på det? Detta är iaf något jag ska prova! Det ser ut att vara en killer men också riktigt kul! 

Här är en video ifrån invigningen av cross cage och den "nya avdelningen" på mitt gym. Ni kan se bilder vid tid: 0.47, 0.51, 1,18 

Cross Cage

Här är yttliggare ett klipp på cross cage. 

Cross Cage

Här är två klipp från där jag dansade förut. Observerar att jag inte är med i någon av dom. Och ja att stå och hoppa är mycket roligare än vad man tror ;) 

Ragga  Jumpstyle 

Observerar detta var innan gårdagens träning!!

 

 

Vart ta tiden vägen?

Det var några dagar sedan jag skrev något här, men jag vet inte vart dagarna tar vägen? De går så otroligt fort! Snart har det redan gått två veckor sedan sommarlovet tog slut och en ny del av livet började - gymnasiet. Jag måste säga att jag trivs väldigt bra i min klass och ser fram emot att lära känna alla ännu bättre. Jag tror att dessa tre år kommer innehålla en del tuffa och jobbiga stunder men också väldigt bra och roliga! I am ready!

Måste också tala om att jag älskar min maaacbook som vi fick i tisdag,kommer dock ta lite tid innan jag har lärt mig allt, haha!

 

Bjuder på en bild från när jag var ute och fotade med min vän Rebecka. Nu ska jag titta klart på ph och sen sova. Natti<3

'